Project

Jaren 60 villa Arnhem

Jaren 60 villa Arnhem

Metamorfose | Wonen

Verbouw jaren 60 villa tot gezinshuis.

Meer info >>

Vraag

Wat een leuk huis, en wat een mooi plafond, was een paar jaar geleden mijn eerste reactie bij het zien van dit huis. Terwijl de opdrachtgevers het houten plafond eigenlijk meteen wilden laten stucen kon ik ze gelukkig overhalen om het te behouden.

Oplossing

Ik heb dus het warme hout van het plafond gekoesterd en dus ook warm notenhout gebruikt voor de nieuwe keukenwand en de nieuwe houten schuifdeuren tussen keuken, speelhoek en woonkamer. In de oude keuken werd een muur weggebroken naar een lager gelegen deel, waardoor een  fijne, ook weer met schuifdeuren afsluitbare, speelhoek ontstond voor de tweeling.

Via de speelhoek kun je zo een rondje lopen, iets wat ik altijd erg leuk vind in een huis. In de zithoek is een wand een stukje verlengd, zo paste het bestaande dressoir met tv erboven mooier tegen de wand.

Een huis is eigenlijk heel kneedbaar en moet zich soms gewoon aanpassen aan een meubelstuk. De serre met houtkleurige schuifpuien en houten plafond werd in zijn geheel antraciet geschilderd, waardoor de groene tuin extra mooi naar binnen komt (groen, omlijst door een donkere rand).

Op de verdieping zat een gedateerde badkamer. Om in de sfeer van de jaren 60 te blijven heb ik daarvoor matte 10×10 tegeltjes gebruikt, ook weer met notenhout gecombineerd.

Tenslotte mocht ik iets bedenken voor de ouderslaapkamer en de slaap- en speelkamer van de tweeling, die samen een kamer gingen delen.