Liesbeth Albers

Niets is zo leuk als samenwerken aan een ruimte die echt bij je past

Als kind vond ik het al leuk om kamers in te richten, mijn oude tante zei toen al dat ik interieurarchitect moest worden, maar ik koos eerst een ander pad. Na enkele jaren als jurist wilde ik toch meer bezig zijn met mijn creativiteit en kwam mijn tantes tip weer in gedachten en nam ik de stap om….. toelating te doen voor de kunstacademie in Utrecht. Ik kwam terecht in een klas vol met gelijkgestemden, een borrelend vat vol met creativiteit, kijken en creeeren, maar ook: techniek, bouwkunde en materialenkennis. In de loop van de 4 jarige opleiding wist ik het zeker: hier ligt mijn passie.

Na mijn studie kon ik direct beginnen bij het gerenommeerde Arnhemse bureau van Kees Marcelis. Een prachtige plek om het vak te leren in al zijn facetten, met uiteenlopende projecten van woonhuizen tot winkels, horeca en kantoren.

In 2014 koos ik mijn eigen weg: zelfstandig, gedeeltelijk als zzp’er voor andere bureaus en gedeeltelijk met eigen klanten en projecten. Een stap waar ik tot de dag van vandaag nooit spijt van heb gehad.