Project

Bosvilla Ede

Bosvilla Ede

Metamorfose | Wonen

Een prachtige 5 jaar oude nieuwbouwvilla in de bossen bij Ede.

Meer info >>

Vraag

Opdrachtgeefster woonde al 5 jaar in het prachtige huis in de bossen. Door omstandigheden was het niet gelukt het interieur ‘af’ te maken, er ontbrak een gevoel van thuis zijn. Toen ze een artikel over mij in een krant las, belde ze meteen: jij kunt mij helpen. En dat heb ik met veel plezier gedaan.

Oplossing

Wat me meteen opviel was de enorme woonkamer. Een prachtige, deels hoge, ruimte, maar zonder ‘dekking’ en geborgenheid. Midden in de grote kamer heb ik daarom een roomdivider gemaakt met een draaibare tv, zodat zowel vanuit de nieuwe comfortabele hoekbank en blauwe fauteuil in de zithoek als vanaf kookeiland en de eettafel tv gekeken kan worden.

Opdrachtgeefster reist veel en heeft veel mooie accessoires overal vandaan. In een kale donkere hoek heb daarom ik een grote kast laten maken waar alle aandenkens (en de airco)  een plaatsje kregen. De wanden en plafonds zijn geschilderd in een warme tint wit en taupe, ook in de keuken.

Nieuwe verlichting was ook belangrijk. Zo geven de twee grote booglampen meer sfeer in de hoge zithoek. De grote kroonluchter die daar hing vond ik mooier boven de nieuwe ronde uittrekbare eettafel. De slaapkamer kreeg ook een totale metamorfose met een houten achterwand, andere verlichting en batik schilderijtjes aan de wand. Nieuwe raambekleding met in betweens maakt het geheel compleet.