Project

Jaren 70 woning Huissen

Jaren 70 woning Huissen

Metamorfose | Wonen

Verbouw en inrichting jaren 70 woning Huissen

Meer info >>

Vraag

Deze leuke jaren 70 woning in Huissen moest gemoderniseerd worden. Allereerst was het grenenhouten plafond verouderd, het zwarte firet doek was helemaal vergaan. Bovendien moest het dak geisoleerd worden. Verder wilde men een nieuwe studeerhoek met ruimte voor printer en mappen.

Oplossing

Dat het plafond weer van hout moest worden waren we het meteen over eens, dat hoort bij dit huis. Eerder heb ik in projecten frakee hout toegepast en dat zou hier ook prachtig zijn. Op mijn voorstel zijn er wel nog 3 dakramen geplaatst, om meer licht binnen te brengen. Verder heb ik de studeerhoek, boekenkasten met ladders en een dressoir in 1 groot wandmeubel verwerkt, van vloer tot bijna de nok van het dak. Dit is op maat gemaakt door een interieurbouwer.

Voor de tv kwam ook een oplossing, door een smalle kast tegen de andere gevel te maken. De Gelderland banken waren nog helemaal goed en qua vorm tijdloos, dus die werden opnieuw bekleed met een mooie wollen stof, evenals het paarse losse bankje. De granol wanden werden glad gestuct en geschilderd, met een licht paarsroze kleur voor de lichtkoker centraal in de ruimte. De kleuren waren geïnspireerd op een schilderij van Monet, dat opdrachtgevers al jaren aan de muur hadden hangen. Deze kwam, mooi afgedrukt op canvas, ook weer terug. De muren van metselwerk zijn met opzet gehandhaafd, dat hoort in deze woning en kan weer helemaal mee met de gekleurde wanden en deuren. Een goed lichtplan en mooie losse verlichting maakt het geheel compleet. Het resultaat is een heerlijke lichte en warme woning die weer jaren mee kan.