Project

Kantoor DGMR

Kantoor DGMR

Metamorfose | Werken

Nieuw kantoor in bestaand pand.

Meer info >>

Vraag

De wens van DGMR was een praktisch kantoor met een thuisgevoel voor alle Arnhemse medewerkers van dit  ingenieursbureau , een fijn restaurant en verschillende vergader- en flexplekken voor in-en externe medewerkers.  Hergebruik en duurzaamheid was een belangrijke missie.

Oplossing

Door het gebruik van veel kleur,  warme tinten, ronde vormen, sfeerverlichting,  beplanting, accessoires e.d. heb ik geprobeerd dit grote kantoor een thuisgevoel te geven.

Duurzaamheid kwam tot uiting door te proberen om voor zoveel mogelijk, bestaande items uit het jaren ’80 gebouw te hergebruiken en kritisch te zijn in de keuze van nieuwe materialen. Een voorbeeld van hergebruik is de entreehal met balie. Die was erg gedateerd maar de balie had de perfecte vorm en plaats  en de vloer was ook nog goed. Door hem te bekleden met gerecycled  viltplaatmateriaal , schilderwerk en andere verlichting is  de heeft het entreegebied een totaal andere uitstraling gekregen.

Zo ook het kille trappenhuis. Met meters aan rode, jaren 80 kunststof railing. Aanpassen of overschilderen was geen optie. Uiteindelijk heb ik het rood omarmd en de kleuren van het schilderwerk, van wanden en deuren en de stijl van de belettering er op aangepast. De natuurstenen vloer komt door de warme kleurkeuze ook weer helemaal tot zijn recht.

Ook in de toiletten hebben we de gespikkelde jaren 80 tegels laten zitten maar wel met een laag verf er overheen. Het grijze sanitair, dat ook nog goed was, leefde weer helemaal op.  Verder is  veel van de losse inrichting meegenomen uit het oude pand, en dat wat nieuw nodig was, is 2e hands of gerefurbished.  Een mooie speurtocht om alles in setjes bij elkaar te zoeken. Voor de bovenste verdieping zijn zelfs passende tweedehands glazen wanden gevonden.

Het resultaat is een warm en geborgen kantoor. ‘Ik voel me al helemaal thuis’,  zei een medewerker me een dag na de verhuizing … en zij was niet de enige merkte ik  toen ik na de verhuizing nog regelmatig wat rondliep om de laatste puntjes op de i te zetten…Missie geslaagd!