Project

Woonhuis Woudenberg

Woonhuis Woudenberg

Metamorfose | Wonen

Verbouw begane grond woonhuis

Meer info >>

Vraag

Wat me opviel aan de bestaande benedenetage was de veel te grote ruimte (dat kom ik vaker tegen), met een zithoek en eethoek die eigenlijk ‘leegliepen’ in een ongezellig middendeel met kale, kille vloer.

Ook de haard had een onpraktische plaats, decentraal in de zithoek.

Oplossing

Wat ik heb gedaan is allereerst de ruimte in 2-en gesplitst en schuifdeuren geplaatst tussen de eetkamer en de rest van de woonkamer. Vanuit de hal loopt de houtkleurige vloer door in de nieuwe warme tegelvloer. De wand naast de haard is iets verlengd, waardoor de positie van de haard ten opzichte van de zithoek beter werd.

De keuken kreeg een warme houten apparatenwand en een kookeiland. De twijfel over de werkruimte rondom het eiland werd weggenomen na een sessie bij Van Hoecke (leverancier keukenkast indelingen en systemen van Blum) in Zaltbommel door ‘live’ te schuiven met diverse keukenkasten.

Warme tinten, hout, een warme vloer, nieuwe keuken, nieuwe plafonds, nieuwe deels verlaagde plafonds met inbouwverlichting, maatwerk media wand, groot vloerkleed, zachte bank en warme gordijnen doen verder zijn werk.

De hoge kasten, salontafel en eettafel zijn hergebruikt. Inmiddels ligt er ook een mooi plan voor de totale verbouwing en verduurzaming van de bovenverdieping klaar