Project

Nieuwbouwvilla buitengebied Brabant

Nieuwbouwvilla buitengebied Brabant

Wonen

Interieur nieuwbouwvilla voor gezin in Brabant

Meer info >>

Vraag

Kort nadat de architect (Koppens architecten) de eerste plannen voor het huis had getekend, werd ik door de opdrachtgever mee om tafel gevraagd voor de verdere invulling. Ik had in hun oude huis eerder een studeerkamer en tv meubel ontwerp en een ontwerp voor de bovenverdieping gemaakt. Dat was goed bevallen. (foto’s Thomas Segers fotografie)

Oplossing

De architect bedacht een fijn huis voor dit gezin met 2 kinderen. Alles gelijkvloers met kruislings 2 lange gangen. Doordat ik al vroeg om tafel zat kon ik al mijn ideeën kwijt. O.a. over de indeling van de keuken, een scheiding (roomdivider) met haard tussen woon en keukengedeelte, de badkamers, een inloopkast in de ouderslaapkamer en de plaats van deuren etc.,

Daarnaast heb ik mij natuurlijk bemoeid met de kleuren (rode wand als achterwand van de paars rode bakstenen in de gang, de kleur van kozijnen en balken, vloeren, tegels etc. En, niet onbelangrijk: het verlichtingsplan. Een mooi huis verdient het om goed uitgelicht te worden. Ook de maatwerk keuken, badkamermeubels en overige inbouwkasten zijn van mijn hand. Daarbij waren er speciale wensen zoals een la voor kruiden en een speciale ‘toonbank’ voor sieraden. De studeerkamer uit het oude huis kon, iets aangepast, worden hergebruikt.

Op verzoek van opdrachtgever zijn verder zoveel mogelijk de bestaande meubels en lampen meeverhuisd, zoals de ovalen tafel waar zij weg van waren, die we een plaats naast het kookeiland konden geven. Op dit moment maak ik nog een ontwerp voor een lage speelgoedkast rond de bank in de woonkamer.